Gata cu gălăgia! Construcțiile zgomotoase, permise doar într-un anumit interval de timp

11 iunie 2024
  Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni pînă sîmbătă între orele 18.00 – 08.00.
 
Un PROIECT de modificare a Legii cu privire la locuințe a fost votat de Parlament în prima lectură.
 
„Ținînd cont de faptul că majoritatea cetățenilor se recreează pe parcursul zilei de duminică și în zilele de sărbătoare nelucrătoare, considerăm necesară extinderea interdicției de a executa lucrări de construcție care produc zgomot pentru aceste zile”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.
 
Totodată, la reconstrucția încăperilor va fi interzisă modificarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale prin instalarea utilajului consumator de gaze în alte încăperi decît în bucătărie sau hale termogeneratoare. Va fi interzisă și efectuarea lucrărilor de termoizolare și de schimbare coloristică a fațadei în lipsa autorizației de construire pentru lucrările la fațadele clădirilor orientate spre bulevarde și străzi, la clădirile cu statut de monument, la construcțiile din zonele de protecție a acestora, cu excepția lucrărilor de finisare exterioară, care nu modifică elementele fațadelor și a soluțiilor cromatice.
 
sursa  noi.md

Proprietate interesantă

Vânzare
119 000 €
Vânzare
119 000 €
Vânzare
250 000 €

© 2001-2024. OOO «Lara». Toate drepturile rezervate.