Cea mai neagră clădire de pe Pămînt, care absoarbe 99% din lumina

12 februarie 2018
 În Coreea de Sud, la PyeongChang, a fost construită cea mai neagră clădire care a existat vreodată.

Neobișnuitul pavilion a fost conceput de către arhitectul Asif Khan, pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Pereții săi, de un negru aproape desăvîrșit, au fost zugrăviți cu o vopsea care conține cel mai negru pigment, dintre cei inventati vreodată.

Neobișnuita construcție are o înălțime de 10 metri, la o lungime de 35 de metri, exteriorul său fiind vopsit cu Vantablack VBx 2, varianta pentru pulverizarea cu spray-ul a vestitei vopsele Vantablack. Această vopsea de un negru intens este capabilă să absoarbă peste 99% din lumina care cade pe suprafața vopsită, rezultînd un straniu efect vizual.

Pigmentul „ultranegru” este alcătuit din milioane și milioane de nanotuburi aliniate vertical, fiecare dintre aceste minuscule tuburi avînd un diametru de aproximativ 20 de nanometri – fiind de 3500 de ori mai înguste decît un fir de păr uman. Lungimea nanotuburilor variază între 14 și 50 de microni. Atunci cînd lumina pătrunde în deasa „pădure de nanotuburi” ea va rămîne captivă; prin expunerea la radiația solară, suprafețele vopsite cu Vantablack trec, firește, printr-un proces de încălzire puternică.

 

 

 

sursa  noi.md

Proprietate interesantă

Vânzare
600 000 €
Vânzare
17 900 €
Vânzare
1 500 000 €