Strada Tighina intră în reparație capitală

25 June 2020
   Strada Tighina va scăpa de gherete instalate pe trotuare. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, se crea impresia că există o altă piață lăngă Piața Centrală, unde unele buticuri erau dotate cu aer condiționat.
 
„În ultimele săptămîni au fost evacuate cu greu 19 gherete care aveau acte permisive expirate, dar aveau angajamentul să elibereze locul la prima necesitate. Acum urmează să fie evacuate încă 12 gherete amenajate lîngă peretele pieței centrale, unde unele au fost vîndute de vechii gospodarii ai pieței centrale, prin anul 2014”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că toate acestea le-a aflat cînd s-au început lucrările de schimbare a rețelelor de apă și canalizare, care reprezintă cuantumul de lucrări și contribuția primăriei în pregătirea străzii pentru reparație în cadrul pachetului II BERD/BEI „Drumuri sectoriale urbane”.
 
„Astfel, urmează să fie evacuate toate gheretele din acea zonă, iar agenții economici trebuie să se conformeze. Strada intră în reparație capitală și noi nu vom face drumuri în jurul butcilor”, a declarat primarul general.

Precizăm că lucrările de schimbare a utilităților subterane vor fi realizate pe o lungime de 470 de metri, iar termenul de executare este de 60 de zile, startul acestora fiind pe 13 mai. Costul total al lucrărilor este de 40 de milioane de lei, banii fiind alocați din bugetul municipal.

 piata рынок
 
piata рынок
 
piata рынок
 
sursa   noi.md
 
 

Interesting property

Sale
160 000 €
Sale
365 000 €
Sale
1 500 000 €

© 2001-2020. Ltd «Lara». All rights reserved.